Семейство Русеви има 10 деца, а срещу майката бе образувано досъдебно производство за това, че през 2009 г. е дала съгласие за продажбата на малката Мария в чужбина.

Сашка Русева обаче твърди, че е оставила детето си да бъде отгледано от хората, при които работела в Гърция тогава.

Ако Районната прокуратура в Казанлък обаче успее да докаже вината в конкретния случай, Сашка Русева може да бъде наказана със затвор от 1 до 6 години и глоба от 5000 до 15 000 лева.

Социалните работници от Стара Загора започнаха проверка в края на миналата седмица, след като медии показаха мизерията, в която живеят децата на Русеви в Николаево.

След неколкократни посещения е взето решение 7 от децата да бъдат временно изведени. Това ще стане след заседание на екип, в който влизат представители на различни институции.

Родителите им обаче ще имат право да ги виждат, а с тях ще се работи в посока подобряване на родителския капацитет и условията на живот", коментира директорът на Регионалната дирекция „Социално подпомагане" в Стара Загора Дияна Канева, цитирана от Дарик радио.

Четири от децата ще бъдат настанени в приемни семейства, като вече има изявено желание от две приемни семейства. Останалите деца ще бъдат настанени в социални домове.

Ще бъде направена оценка на здравословното състояние на децата.

Семейството нямаше подходящи роднини, при които децата да бъдат настанени, направено е пълно проучване на всички", увери тя.

Майката на Мария - Сашка има 18 братя и сестри, пръснати из страната, а бащата - Атанас има четирима братя и две сестри.